tiistai 22. tammikuuta 2013

                                    

                                        Suklaatorttu



Naapuri pyysi tekemään jotain hyvää kahvipöytään ja vähän aikaa selattuaan kirjojani, pääty tähän suklaatorttuun. Ohje oli simppeli ja helppo ja nopee tekoinen torttu olikin. Ohje oli seuraavanlainen:

ainekset
taikina
150 g jauhoja
2 tl kaakaojauhetta
2 tl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
50 g paloiteltua kylmää voita
1 munankeltuinen
jääkylmää vettä

ganachetäyte
200 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
2  rkl pehmeää suolatonta voita
1 tl tummaa rommia (haluttaessa)
2 1/2 dl kuohukermaa

valmistus
1 Voitele kevyesti irtopohjainen torttuvuoka (halkaisija 22 cm). Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, tomusokeri ja suola monitoimikoneeseen, lisää voi ja sekoita, kunnes seos on nokareista. Laita seos isoon kulhoon, lisää munankeltuinen ja vähän jääkylmää vettä- sen verran, että muodostuu taikina. Kumoa se jauhotetulle työtasolle (jossa myös kaakaojauhetta) ja kauli 8 cm vuokaa isommaksi. Vuoraa vuoka varovasti taikinalla. Siisti reunat kaulimella ja leikkaa ylimääräinen taikina pois. Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

2. Ota taikina jääkaapista ja paista 190 asteessa 15minuuttia, otaherneet ja paperi pois ja paista vielä 5 minuuttia.

3. Ganachetäyte: paloittele suklaa ja pane pehmeän voin kanssa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada hyvin sekoittaen suklaan sekaan, lisää rommi (jos käytät sitä) ja jatka sekoittamista, kunnes suklaa on täysin sulanut. Kaada taikinapohjalle ja pane jääkaappiin kylmenemään 3 tunniksi. Koristele.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti