Omena-kauratoskapaistos
Valion sivuilta löytyi tällänen nopeatekoinen ja simppeli ohje jota lähdin kokeilemaan. Arkiruoan jälkkäriksi juui sopivan nopea valmistaa ja hyvääkin oli :) Varmasti teen vielä monesti tätä!
n. 800 g | hapahkoja omenoita |
1/2 rkl | kanelia |
1/2 dl | sokeria |
2 rkl | Valio Oivariini® rasvaa |
Kuorrutus
100 g | Valio Oivariini® rasvaa |
2 dl | kaurahiutaleita |
1 1/2 dl (70 g) | mantelilastuja |
1 dl | fariinisokeria |
Tarjoiluun
1 prk Valio Vanilla-vaniljakastiketta
Poista omenoista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Lisää pannulle Oivariini ja omenalohkot sekä kaneli ja sokeri. Kuullota sekoitellen n. 5 min.
Levitä omenalohkot uunivuokaan.
Valmista kuorrutus: Sulata Oivariini, sekoita joukkoon hiutaleet (ja mantelilastut) sekä fariinisokeri. Levitä kuorrutus omenien päälle.
Paista 225 asteessa uunin alimmalla paistotasolla n. 15 min, kunnes pinta on ruskistunut ja omenat ovat pehmenneet. Tarkkaile kypsymistä ja alenna tarvittaessa lämpötilaa 200 asteeseen. Omenalajike vaikuttaa kypsymiseen.
Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti