Omenainen glögijuustokakku
Etsin netistä erillaisia glögijuustokakkuja törmäsin tälläisen kakun reseptiin Hellapoliisin sivuilla. Ohje vaikutti niin kivalta että oli pakko heti lähteä kokeilemaan. Koristelussa käytin candy meltsejä, fanipala-rouhetta ja kanelitankoja.
Tässä ohje:
noin 8 annosta
Pohja:
200-300 g Fanipaloja, Original tai Juhla
Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia tuorejuustoa, maustamaton
1 dl fariinisokeria
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl piparkakkumaustetta
2 dl omenasosetta, kevyesti makeutettua
1/2 dl vaaleaa glögiä
Pinnalle:
3 liivatelehteä
2 dl omenasosetta
ripaus kanelia
1 dl vaaleaa glögiä
Leikkaa Fanipalat veitsellä karkeaksi rouheeksi.
Laita halkaisijaltaan 18-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperiympyrä ja levitä kerros
Fanipalarouhetta pohjalle.Jätä osa täytteeseen.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon Philadelphia tuorejuusto, fariinisokeri, sokeri, vaniljasokeri,
piparkakkumauste ja omenasose.Tarkista maku. Mikäli käytät makeutettua sosetta, maista seosta ennen kuin lisäät sokeria, jotta seoksesta ei tule liian makeaa.
Kuumenna glögi esimerkiksi juomalasissa mikroaaltouunissa kiehuvaksi.
Liuota vedestä puristetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita lusikalla tasaiseksi.
Valuta liivateneste täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada osa täytteestä vuokaan ja ripottele väliin Fanipalarouhetta. Kaada loput täytteestä vuokaan ja nosta kylmään hyytymään
muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kun kakku on hyytynyt, valmista kiille.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Mittaa kasariin omenasose, kaneli ja vaaleaa glögiä. Kuumenna kiehuvaksi.
Lisää joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja tarkista, että ne liukenevat joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Älä keitä.
Nosta seos hetkeksi jäähtymään.
Lusikoi hieman jäähtyny liemi varovasti kakun päälle lähellä kakun pintaa.
Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Irrota kakku vuoasta veitsellä varovasti irrottaen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti