Ruususomisteiset kuppikakut
Hetken mielijohteesta kävelimme tytön kanssa suomalaiseen kirjakauppaan shoppailukierroksella ollessamme. Myynnissä oli kaikkia ihania leivontakirjoja ja mukaan sitten lähtikin Kuppikakut- kirja. Eihän siitä ihanuudesta voinut pitää näppejä erossa ja pakkohan oli jotain reseptiä päästä kokeilemaan. Kandeerausta en ole ennen kokeillut, joten se tuli tutuksi samalla :)
Ohje: 12 kpl
115 g pehmeää voita tai margariinia.
115 g sokeria
2 kananmunaa kevyesti vatkattuna
175 g jauhoja
1 1/2 ti leivinjauhetta
1 rkl maitoa
1/4 tl vaniljauutetta
VOIKREEMI
85 g pehmeää suolatonta voita
175 g tomusokeria
(vaaleanpunaista elintarvikeväriä)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Aseta muffinipellille 12 paperivuokaa.
Vatkaa voi ja sokeri isossa kulhossa vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Vatkaa munat seokseen pienissä erissä. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe ja kääntele ne taikinaan isolla metallilusikalla. Kääntele lopuksi joukkoon maito ja vaniljauute.
Lusikoi taikina paperivuokiin. Paista uunissa 12-15 minuuttia, kunnes kuppikakut ovat kohonneita, kullanruskeita ja tuntuvat koskettaessa kiinteiltä. Siirrä ritilälle ja anna jäätyä.
Voikreemi: Vatkaa voi kuohkeaksi isossa kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää halutessasi vaaleanpunaista elintarvikeväriä.
Lusikoi voikreemi pursotinpussiin, jossa on iso pyöreäkärkinen tylla. Pursota kuppikakuille voikreemiä ja koristele ne kandeeratuilla ruusun terälehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti