Valkosuklaa-pekaanipähkinäcookiet
Tylsyys iski ja mietin mitä sitä oikeen voisi tehdä... Päädyin selailemaan The hummingbird bakery leivonnaisia herkkusuille- kirjaa. Sieltä löyty tällänen kivanolonen cookieohje. Aika vähän on tullut tehtyä pikkuleipiä viimeaikoina joten näiden tekeminen oli kivaa.
Ohje: 24 kpl
250 g suolatonta voita huoneenlämpöisenä
100 g sokeria
200 g ruokokidesokeria
2 kananmunaa
0,5 tl vanilja-aromia
400 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,25 tl leivinjauhetta
100 g valkosuklaata pilkottuna
100 g kuorittuja pekaanipähkinöitä pilkottuna
Mittaa voi ja sokerit kulhoon ja vatkaa vaaleaksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita hyvin. Käännä vatkaimen tehoa pienemmälle ja lisää vanilja-aromi.
Lisää jauhot, suola ja leivinjauhe ja sekoita hyvi, niin että saat sileän taikinan. Sekoita suklaa ja pekaanipähkinät tasaisesti taikinaan.
Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä pötköt. Kääri taikinapötköt kelmuun ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi jähmettymään.
Kuumenna uuni 170 asteiseksi
Poista kelmut ja leikkaa taikinapötköt noin 2cm paksuisiksi kiekoiksi. Nostele kiekot pellille ja jätä taikinalle tilaa levitä. Paista uunissa 10-15minuuttia tai kunnes ne ovat melko litteitä ja reunoiltaan kullanruskeita. Jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti